b_750_350_16777215_00_images_elevi.jpgCopiii care au peste doi ani ar putea primi, începând de la 1 ianuarie 2019, alocaţie de stat în valoare de 150 lei, dacă proiectul de lege iniţiat de doi deputaţi PNL va fi adoptat de Parlament.

Deputaţii PNL Dumitru Mihalescul şi Robert-Ionatan Sighiartău au iniţiat un proiect de act normativ prin care propun ca de la 1 ianuarie 2019 copiii cu vârste cuprinse între 2 ani şi 18 ani să primească alocaţie de stat în valoare de 150 lei, iar cei care au maximum 2 ani - alocaţie de stat în cuantum de 300 lei.

Camera Deputaţilor este cameră decizională în acest caz.

Nu este pentru prima dată când se propune un astfel de proiect de lege, mai ales în condiţiile în care România se confruntă cu o criză demografică, dar de fiecare dată s-au găsit scuze pentru a nu fi adoptată o majorare a alocaţiei. Actuala putere susţine că are, la rându-i, un proiect similar, iar de-a lungul vremii au fost deputaţi de Argeş, precum Simona Bucura Oprescu, care au militat pentru majorarea indemnizaţiei.

În prezent, alocaţia este de doar 82 lei pe lună, cea mai scăzută din Uniunea Europeană. În tot acest timp, pentru un deţinut statul plăteşte peste 2.500 lei pe lună cu întreţinere, hrană, cazare şi asistenţă medicală.

CONTACT

E-mail: office@financiarpress.ro