b_750_350_16777215_00_images_poze_2018_07_penitenciarul_colibasi.jpgFederaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP) avertizează că va depune o nouă plângere pentru abuz în serviciu împotriva ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, pentru nerespectarea legii în ceea ce priveşte plata orelor suplimentare efectuate şi nerecuperate în termen de 60 de zile,. Angajații din penitenicare se plâng, printr-un comunicat de presă,  că au fost păgubiţi cu aproape 3 milioane de lei. Aceştia afirmă că nu şi-au primit banii pentru orele suplimentare în ziua de salariu, respectiv marţi, 10 iulie, pentru că ministrul Justiţiei a întârziat semnarea unui ordin în acest sens., fiind în concediu.

Sindicaliștii amintesc că în Parlament s-a aprobat, prin Legea nr. 79/ 2018, ca orele suplimentare care nu pot fi recuperate în termen de 60 de zile să fie plătite angajaţilor din penitenciare şi poliţie începând cu data de 1 aprilie. "În consecinţă la salariul din iulie ar fi trebuit plătite orele nerecuperate în aprilie. Ceea ce nu este posibil din vina ministrului Justiţiei", susţin reprezentanţii FSANP.

În plus, angajaţii din penitenciare afirmă că mai au de recuperat peste un milion de ore suplimentare din perioada 2016 - 2018 pentru care trebuie găsită o soluţie legislativă şi bugetară, fiind vorba de o datorie de peste 10,5 milioane de euro. "În consecinţă îl avertizăm public că nerespectarea legii în ceea ce priveşte plata orelor suplimentare efectuate şi nerecuperate în termen de 60 de zile ne va pune în neplacuta situaţie de a depune o noua plângere pentru abuz în serviciu sau, după caz neglijenţa în serviciu, împotriva domniei sale. Încă mai sunt pedepsite", au transmi s cei din FSNAP.

CONTACT

E-mail: office@financiarpress.ro