b_750_350_16777215_00_images_poze_2018_07_Actiune_de_rasunet_Corbi_Virgil_Baciu.jpgComuna Corbi este una dintre cele mai frumoase localități din județul Argeș, dar, din păcate, până la alegerea în funcția de primar a lui Virgil Baciu, acest atu al localității nu a fost fructificat.

Întors la vatra satului, după zeci de ani petrecuți în capitală, Virgil Baciu a venit la Corbi cu o altă viziune de dezvoltare a localității sale natale.  Încă din 2012, de când a fost ales primar, Virgil Baciu a început un demers foarte minuțios în dezvoltarea comunei. Pe lângă dezvoltarea infrastructurii, conducerea administrației locale din Corbi s-a ocupat foarte mult și de promovarea localității. 

Astfel, după ce a reușit să aducă infrstructura comunei la un nivel decent, Baciu a căutat pe toate căile posibile să facă cunoscute frumusețile locurilor din Corbi.

# ,,Antreprenorești” la Corbi

Așa se face că în anul 2016, conducerea Primăriei Corbi a înscris comuna într-o competiție de nivel național organizată de fundația Romanian Business Leaders, competiție ce viza dezvoltarea zonelor rurale din România. Astfel că, în anul 2016, fundația Romanian Business Leaders  a selectat 4 comune din țară care să beneficieze de proiectul ,„Antreprenorești - Adoptă un Sat!”, printre care și comuna Corbi. În urma acestei ,,adopții”, comuna Corbi a găzduit numeroase evenimente organizate de această fundație la care au participat numeroși invitați din țară, în principal membri ai fundației Romanian Business Leaders, cu scopul de a promova comuna.

# ,,Corbi – Sat Cultural al României 2018”

Un alt succes bifat de administrația locală din Corbi este câștigarea titlului de ,,Sat Cultural al României 2018”, în cadrul competiției organizată de Asociația ,,Cele Mai frumoase Sate din România”. „Satele Culturale ale României„ este un program AFSR inițiat în ianuarie 2014 sub patronajul Ambasadei Franței în România și a Delegației Wallonie – Bruxelles la București, cu scopul de a promova patrimoniul cultural și turistic al satului românesc.

Titlul obţinut reprezintă o recunoaştere a activităţii culturale de excepţie desfăşurate la nivelul comunităţii argeșene din Corbi, o recunoaştere a implicării administraţiei publice locale.

# Cel mai mare festival rock din mediul rural

b_750_350_16777215_00_images_poze_2018_07_festval_rock_corbi.jpgAcum este pe cale să se înfăptuiască o altă acțiune de răsunet, cu mult sunet rock, la Corbi. Mai exact, în perioada 10-12 august, la Corbi,  va avea loc prima ediție a celui mai mare festival rock din mediul rural,  StoneBird,  la care vor concerta nume de top din ţară şi străinătate. 

Organizatorii acestui festival inedit sunt patru tineri pasionați de rock:  Mihai Capet-pilot de curse şi actor, Daniel Ignat-solistul trupei The Rock, Traian Mitroi-om de afaceri şi Bogdan Năstase-om de afaceri şi pilot de curse. Aceștia au găsit o deschidere fantastică la primarul Virgil Baciu, după cum a declarat unul dintre organizatori pentru ziarul Adevărul.

,,Am găsit o deschidere fantastică la primarul de la Corbi. Zona de la Corbi, unde se va ţine festivalul Stonebird, este una magnifică.”, spune Mihai Capet. La acest festival sunt așteptațe peste 1500 de persoane. 

Iată însă că eforturile primarului Virgil Baciu dau roade, iar comuna Corbi încet – încet iese din anonimat, după cum se vede. Sigur, rezultatele acestor promovări nu vor apărea imediat, dar în timp dacă se continuă pe aceeași linie, comuna cu cea mai veche mânăstire rupestră cu siguranță va fi una dintre cele mai cunoscute localități din țară, dezvoltântu-se astfel ramura agroturistică.

 

CONTACT

E-mail: office@financiarpress.ro