b_750_350_16777215_00_images_poze_2018_05_china-mioveni.jpgIndiferent dacă este vorba de sport, cultură sau educație, copiii din Mioveni râmân în continare cei mai buni ambasadori ai orașului și chiar ai județului. În cadrul celei de-a doua editii a "Bursei Ambasadorului Chinei", eveniment organizat în acest weekend la Ambasada Republicii Populare Chineze la București, sub înaltul patronaj al Excelentei Sale Xu Feihong, cei mai buni elevi din cadrul celor 4 Institute Confucius din țară au primit recunoașterea meritelor pentru rezultatele excepționale în cadrul concursurilor dedicate celor care studiază limba chineză în România.

Printre cei mai buni 12 elevi din țară care au primit anul acesta "Bursa Ambasadorului" se află și un reprezentant al orașului Mioveni - Georgiana Horobeanu, iar alți doi sunt din Pitești, anunță primarul orașului Mioveni, Ion Georgescu. Toți cei trei reprezentani ai Argeșului sunt cursanții claselor de limba si cultura chineză oferite gratis de Asociația ChinaRo în județ, în parteneriat cu Institutul Confucius Sibiu, confirmând încă odată calitatea și profesionalismul acestei școli de chineză ce functionează în Mioveni, Pitești și Câmpulung încă din 2015.

Bursa Ambasadorului se oferă tinerilor care obțin cele mai bune rezultate la concursurile interne și internaționale de limba și cultura chineză organizate de Institutele Confucius și Ambasada Chinei, fiecare copil fiind recompensat cu premii în bani și telefoane mobile de ultimă generație.

Reamintim că tot prin intermediul Excelentei Sale Xu Feihong, Ambasadorul Republicii Populare Chineza în România, începând de anul trecut, două tinere din Mioveni au primit burse integrale de studiu din partea statului chinez, în cadrul a două universități din China, la alegere.

CONTACT

E-mail: office@financiarpress.ro