b_750_350_16777215_00_images_poze_2018_04_viroza.jpg

Numărul cazurilor de viroze și pneumonii a crescut foarte mult în această perioadă, ajungându-se la sute de îmbolnăviri în Argeș. În ultima săptămână, medicii au depistat și mai multe cazuri de gripă. 

Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică Argeş, în săptămîna 2-8 aprilie, au fost înregistraţi 767 de argeşeni cu viroze, cele mai multe cazuri fiind la copiii cu vârste cuprinse între 5 şi 14 ani. 

De asemenea, în aceeaşi perioadă au fost înregistrate 131 de cazuri de pneumonie, cele mai multe cazuri fiind la copiii cu vârste cuprinse între 2 şi 4 ani. În privinţa cazurilor de gripă, numărul acestora de la începutul sezonului gripal a ajuns în Argeş la 115. Cel mai recent caz a fost înregistrat la un copil de 8 ani, bolnav de gripa cu virusul tip B.  

   Pentru a evita îmbolnăvirile cu gripă, medicii recomandă alimentație corectă şi bogată în vitamine, cu fructe şi legume, adresarea la medicul de familie odată cu primele simptome de îmbolnăvire, izolarea bolnavului la domiciliu, spălarea regulată pe mâini şi folosirea măștilor de protecție.

CONTACT

E-mail: office@financiarpress.ro