b_750_350_16777215_00_images_poze_2018_03_poenari.JPGCetatea Poenari va beneficia în perioada imediat următoare de investiții masive, menite a atrage cât mai mulți turiști. Astăzi s-a semnat contractului de finanțare pentru proiectul “Conservarea și consolidarea Cetății Poenari Argeș” – prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020 - Axa Prioritară 5. Perioada de implementare este de 26 de luni, iar valoarea totală a contractului de finanțare este de 10,7 milioane lei, din care 9,6 milioane lei reprezintă valoarea totală nerambursabilă solicitată. În cadrul acestui proiect se vor derula lucrări de reabilitare structurală și arhitecturală, conservare și consolidare.

În plus, președintele CJ Argeș, Dan Manu, a anunțat că la următoarea ședință a Consiliului Județean, pe 29 martie, se vor prelua 4 hectare de teren din comuna Arefu pentru construirea unei telecabine și a unei parcări destinate turiștilor care vizitează cetatea ctitorită de Vlad Țepeș. Investițiile se vor face din bugetul CJ Argeș pe 2018. 

Îi mulțumesc dlui președinte pentru realizarea unui nou mijloc de acces la Cetatea Poenari. Cred că vom dubla sau tripla numărul de vizitatori”, a declarat directorul Muzeului Județean, Cornel Popescu. Acesta a precizat că în prezent cetatea e vizitată de aproximativ 80.000 de turiști pe an.

 

 

 

CONTACT

E-mail: office@financiarpress.ro