penitenciar_colibasi.jpgAngajaţii din penitenciare vor protesta vineri, începând cu ora 10:00, în faţa Ministerului Justiţiei, aceştia reclamând condiţiile de lucru improprii, deficitul de personal şi neplata orelor suplimentare nerecuperate. La protest vor participa și angajați ai Penitenciarului Colibași.

"Având în vedere că ministrul Justiţiei refuză dialogul, iar problemele din penitenciare continuă să rămână nerezolvate, vineri, 9 februarie 2018, la ora 10:00, vom fi prezenţi la sediul Ministerului Justiţiei cu o listă de revendicări pentru ministrul Tudorel Toader. Solicităm ministrului Justiţiei rezolvarea urgentă a problemelor legate de condiţiile de lucru improprii, deficitul de personal şi plata orelor suplimentare nerecuperate", a transmis Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP).

Sindicaliștii reclamă faptul că condiţiile de lucru din penitenciare au rămas la fel de improprii pe cât sunt cele de detenţie, motiv pentru care cer un plan de măsuri de îmbunătăţire a acestora şi un buget care să asigure implementarea acestuia. În ceea ce priveşte deficitul de personal, acesta este de aproape 40%, iar sindicaliştii acuză faptul că "ministrul Justiţiei ţine din octombrie 2017 la sertar Memorandumul privind scoaterea la concurs a funcţiilor vacante". În plus, sindicaliştii solicită promovarea rapidă a proiectului privind plata orelor suplimentare nerecuperate.

"Nu ne aşteptăm desigur la minuni. În situaţia în care ministrul Justiţiei refuză în continuare dialogul, vineri, 9 februarie 2018, va fi momentul reluării protestelor personalului din penitenciare: manifestaţii publice la sediul penitenciarelor, acţiuni în justiţie şi refuzul de a efectua ore suplimentare până la blocarea activităţii penitenciarelor. Calendarul urmează a fi anunţat", precizează sindicatele din penitenciare. 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.