bebelus_bani.jpegO propunere a consilierului local din partea ALDE, Ionuț Zidaru, a provocat discuții aprinse în ședința CL Pitești de joi. Acesta a propus ca pentru familia fiecărui nou-născut din Pitești, Primăria să acorde un ajutor de 500-2000 lei, în funcție de sumele disponibile la bugetul local. Zidaru a dezvăluit că, la discuțiile precedente cu reprezentanții Primăriei, i s-a spus ba că "nu e buget", ba că "nu e bază legală". Consilierul social-democrat Cătălin Costescu a susținut vehement ideea că legea nu permite acordarea unui astfel de ajutor, dar a fost combătut serios nu de inițiator, ci de consilierul independent Dănuț Dinu.

"Ce vorbești? Nu e bază legală, dar la București sau Corbi e! Toate femeile se duc la București să nască, își fac mutație și iau și ajutorul de la Primărie", a spus ferm Dinu. Și într-adevăr, Primăria Corbi acordă 1000 lei pentru fiecare nou-născut din comună, primarul Baciu găsind "bază legală". La București se acordă chiar 2500 lei, fiind un lucru ultracunoscut. Ei bine, numai Costescu nu aflase, acesta încercând să respingă o inițiativă care ar bucura multe familii din Pitești. Conform datelor furnizate de primarul interimar, Sorin Apostoliceanu, anul trecut în Pitești s-au născut 5340 de copii, de aici putându-se calcula efortul bugetar necesar. 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.