b_750_350_16777215_00_images_poze_2018_09_zoana_dancila.jpgArgeșeanca Gabriela Zoană, ajunsă europarlamentar în locul Vioricăi Dăncilă, când aceasta din urmă a fost “promovată” premier, continuă atacurile la dresa Europei Occidentale. Deși riscă să cadă în penibil, apărând chiar și intervențiile ambigue și analfabete ale Vioricăi Dăncilă din Parlamentul European, Zoană pare hotărâtă să iasă în evidență, indiferent de context.

Mai nou, printr-un comunicat de presă, Gabriela Zoană atacă Comisia Europeană, pentru că a îndrăznit să aducă în discuție “respectarea statului de drept” ca și condiție la împărțirea bugetului UE.

”Am luat ieri parte la ședința Comisiei REGI din cadrul Parlamentului European, o ședință care a avut un subiect extrem de important pe ordinea de zi: “Protejarea bugetului Uniunii în cazul unor deficiențe generalizate privind statul de drept în statele membre”. Am atras ferm atenția membrilor Comisiei REGI că este imperios necesară o definire clară și fără echivoc a ceea ce înseamnă “statul de drept”, alături de definirea clară a ceea ce înseamnă “deficiențe generalizate privind statul de drept”. În absența acestor definiții transparente, trimiterea la definiția generală din cadrul Tratatului Uniunii sau la legislația europeană sau națională din cadrul fiecărui stat membru va crea riscul unor abuzuri și va permite împărțirea discreționară a banilor europeni. (…)A lua ca adevărată ipoteza că țările din Vest respectă statul de drept, în timp ce cele din Est trebuie încă învățate cum să o facă, este o eroare care nu trebuie comisă la acest nivel al instituțiilor Uniunii Europene”, spune europarlamentarul Gabriela Zoană.

 

CONTACT

E-mail: office@financiarpress.ro