b_750_350_16777215_00_images_poze_2018_07_iohannis_kovesi.jpgPreşedintele Klaus Iohannis a semnat, luni, decretul de revocare a Laurei Codruţa Kovesi din funcţia de procuror-şef al DNA. Anunțul nu a fost făcut însă de președinte, ci de purtătorul de cuvânt, Mădălina Dobrovoschi. Președintele a reușit astfel contraperformanța de a-și dezamăgi o mare parte dintre susținători, după ce a anunțat de mai multe ori că va citi cu mare arenție motivarea CCR în ceea ce o privește pe șefa DNA. Se pare că Iohannis a citit motivarea până a… acceptat-o! Revocarea lui Kovesi este un nou episod în care președintele este înfrânt de coaliția majoritară din Parlament, acesta “lăsând de la elși la numirea prim-ministrului Viorica Dăncilă.

"În executarea deciziei Curţii Constituţionale nr. 358/2018, preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat, astăzi, decretul de revocare a doamnei Laura Codruţa Kovesi din funcţia de procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie", a anunţat purtătorul de cuvânt al şefului statului, Mădălina Dobrovolschi.

Ea a amintit că, potrivit deciziei CCR, "preşedintele României urmează să emită decretul de revocare din funcţie a procurorului-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi".


CONTACT

E-mail: office@financiarpress.ro