b_750_350_16777215_00_images_poze_2018_06_nicolescu_draghici.jpgJudecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție au dat azi sentința în dosarul "Consultanța". Fostul președinte al CJ Argeș, Constantin Nicolescu și deputatul PSD Mircea Drăghici fuseseră acuzați de DNA de abuz în serviciu. Judecătorii i-au achitat pe cei doi, ca și pe 38 de primari și viceprimari implicați în dosar.

În cazul lui Nicolescu însă a existat "o opinie separată numai în ceea ce priveşte condamnarea inculpatului Nicolescu Constantin, în temeiul art. 13 din Legea nr. 78/2000, cu aplicarea art. 5 Cod penal, la pedeapsa de 1 an închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de folosire a influenţei în scopul obţinerii de foloase necuvenite. Constată că infracţiunea pentru care s-a aplicat pedeapsa de 1 an închisoare este concurentă cu cea pentru care s-a aplicat pedeapsa rezultantă de 7 ani şi 8 luni închisoare prin sentinţa penală nr. 435 din 28.05.2013, pronunţată de Tribunalul Bucureşti”. Practic, Nicolescu a scăpat de o nouă pedeapsă, rămânând în libertate, eliberat condiționat după ce a ispășit 3 ani de închisoare în dosarul "Școlilor".

Singurul condamnat este Iulian Cioflan, fost director al Agenţiei de Implementare a Proiectelor de Dezvoltare a judeţului Argeş, care a primit o pedeapsă de 2 ani închisoare cu suspendare  pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu. Decizia nu este definitivă.

CONTACT

E-mail: office@financiarpress.ro