Pod_Mioveni1.jpgIon Georgescu, primarul orașului Mioveni, urmărește pas cu pas interesul urbei sale şi insistă pentru investiţiile avute în vedere. Ar fi de ajuns în sprijinul afirmaţiei de mai sus fie şi numai proiectele pentru care a reușit să obțină finanțare guvernamentală doar în ultimul an. Orice primar și-ar dori să obțină finanțare pentru cât mai multe proiecte, însă este foarte dificil acest lucru dacă nu se bucură şi de o anumită apreciere la nivel central. Apreciere de care Ion Georgescu pare să se bucure din plin!

Putem spune că orașul Mioveni este campion în atragerea de fonduri guvernamentale. După ce anul trecut, prin PNDL II, Mioveniul a reușit să obțină finanțări de peste 20 de milioane de euro, (mare parte din această sumă fiind alocată pentru noul spital, iar restul pentru două unități de învățământ), iată că anul acesta, primarul orașului Mioveni, a mai reușit să obțină alte finanțări prin Compania Națională de Investiții în valoare de 7,5 milioane de euro.

Pod2.jpgpod3.jpgpod4.jpg"Este vorba de podul dintre cartierul Racovița și Conțești, dintre orașul Mioveni și comuna Davidești, pod care la inundațiile din 2005 a fost rupt de ape. De ce se dă la ora actuală o importanță atât de mare acestui pod? Având în vedere că cel actual, de pe DN73D, de la spital, a fost avariat în urma unui accident rutier, în care din izbitura respectivă, acum are probleme la structura de rezistență, fiind instituită și o restricție de tonaj pe acest pod. Unde mai punem că are și aproximativ 40 de ani. Iar dacă podul de pe DN73D intră în reparații, orașul Mioveni nu va mai avea nicio arteră de circulație pentru zona Vulturești – Boteni.

Așa s-a luat în calcul acest proiect mai vechi, care nu era abandonat, ci era lăsat puțin mai în spate, adică construcția podului din zona Racovița. Este îmbucurător și pentru cetățenii din Conțești și din Racovița pentru că trebuia să ocolească 4 km ca să ducă la proprietățile pe care le au peste râul Argeșel.  Este benefic nu numai pentru traficul rutier, ci și pentru pietoni și pentru cei care au terenuri agricole în zona Lunca Racoviței, dar și pentru cei care lucrează la Țițești", ne-a declarat primarul orașului Mioveni, Ion Georgescu.

Acest nou pod va avea o lungime de peste 100 m, iar lățimea va fi de 10 m. Proiectul podului este unul spectaculos, am putea spune, după cum se poate observa și în imagini, care i-a uimit și pe reprezentanții CNI. Va fi un pod de tip ancoră, cu iluminat ornamental, care noaptea îți va lăsă impresia că este o corabie. Valoarea podului este de 6.5 milioane de euro.

# Sală de sport de 1 milion de euro

Celălalt obiectiv care va primi finanțare prin Compania Națională de Investiții este o sală de sport. Această sală de sport va fi construită la Liceul Tehnologic Colibași, investiție imperios necesară pentru acesată unitate de învățământ. Mai exact, Liceul Tehnologic din Colibași de câțiva ani are și clase spotive, iar conform Legii Învățământului, toate unitățile școlare care au în programa lor și profile sportive sunt obligate să aibă și infrastructura necesară, adică  baze sportive pentru desfășurarea orelor și competițiilor școlare. Altfel clasele sportive vor fi desființate sau mutate la alte unități de învățământ care beneficiază de infrastructura necesară. În prezent Liceul Tehnologic din Colibași are 2 clase sportive, de handbal și de fotbal, dar se intenționează  să se mai înființeze încă două clase pentru alte sporturi.

Se pare că aici se urmărește a se crea o pepinieră de sportivi pentru cluburile sportive din Mioveni.

"Aceste 2 obictive au fost aprobate cu finanțare în anii 2019 – 2020. Noi până în septembrie – octombrie, anul acesta, trebuie să predăm cele două locații pentru ca anul viitor să înceapă lucrările. Termenul de finalizare este de 24 de luni. Am început deja demersurile de reactualizare a documentelor", ne-a mai declarat primarul orașului Mioveni.

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.