Multithumb found errors on this page:

There was a problem loading image 'images/poze/Aninoasa_Primar.jpg'

Aninoasa_Primar.jpgAninoasa1.jpgMulte dintre legile din România sunt strâmbe. Cu toţii cred că ne-am lovit de anomaliile legislaţiei româneşti în diverse domenii, şi asta pentru că legiuitorii (în speţă parlamentarii) au făcut aceste legi după bunul lor plac pentru a le servi de multe ori intetreselor personale sau de partid. 

Aşa se face că de multe ori am fost nedreptăţiţi chiar şi în instanţele judecătoreşti pentru că în România, după ce că avem o legislaţie plină de anomalii, mulţi magistraţi preferă să judece în litera legii şi nu în spiritul legii, dovadă fiind procesele numeroase pe care România le pierde la CEDO.

Dar pentru a nu ne abate de la subiect, haideţi să vă prezentăm un caz concret de nedreptate la care a fost supus un primar din Argeş. Din păcate, nu este un caz singular, însă am ales să vi-l prezentăm pe acesta având în vedere că este recent, dar şi pentru realizările din comuna pe care a condus-o timp de 6 ani.

Este vorba despre primarul comunei Aninoasa, Ştefan Benonie, care a fost recent demis de prefectul judeţului Argeş pentru că a pierdut procesul cu Agenţia Naţională de Integritate (ANI). Mai exact, la scurt timp după ce a fost ales primar al comunei Aninoasa, în anul 2012, Ştefan Benonie a fost declarat incompatibil de către ANI pentru simplu motiv că avea o firmă care nici măcar nu mai funcţiona, lucru dovedit din bilanţul contabil. Numai că pentru inspectorii ANI acest amănunt nu a contat şi au acţionat conform legislaţiei de care mulţi edili nici nu aveau habar, aşa cum a fost şi cazul primarului Ştefan Benonie pentru că astfel închidea firma respectivă (pe care oricum nu avea activitate) înainte de a candida. Trist este, aşa cum am mai spus, că şi judecătorii au ales să judece în litera legii, dând dreptate inspectorilor ANI şi astfel judeţul Argeş a pierdut un primar cu rezultate excepţionale în administraţie.

# 216 DE MILIARDE LEI VECHI ADUŞI ÎN COMUNĂ DE ŞTEFAN BENONIE

Deşi a fost declarat incompatibil la doar câteva luni de la alegerea în funcţia de primar al comunei Aninoasa, Ştefan Benonie a muncit până în ultima clipă pentru cei care l-au ales, iar acest lucru se poate dovedi prin numărul proiectelor pe care le-a implementat sau se află în curs de implementare.

Pentru că bugetul local nu i-a permis să facă investiţii de anvergură, primarul Ştefan Benonie a ales calea fondurilor guvernamentale şi europene, care după cum ştiţi nu se obţin foarte uşor.

Aşa se face că în cei şase ani de mandat, deşi a lucrat sub presiunea procesului cu ANI, Ştefan Benonie a reuşit să implementeze şi sunt în curs de implementare în comună proiecte cu fonduri guvernamentale şi europene în valoare de aproximativ 216 de miliarde lei vechi.

Aceste proiecte sunt pentru introducerea reţelei de apă în satul Slănic (64 miliarde de lei vechi), consilidare, modernizare, renovare şi dotare Cămin Cultural Aninoasa (26 miliarde lei vechi), construcţia şi dotarea grădiniţei din satul Slănic (21 miliarde lei vechi) şi modernizare drumuri comunale (58 miliarde lei vechi). Din cele patru proiecte menţionate mai sus doar primul este implementat cu fonduri guvernamentale, prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, celelalte beneficiind de finanţare europeană. La aceste proiecte se mai poate adăuga şi construcţia podului din satul Valea Siliştii, lucrările fiind pe cale să înceapă. Valoarea estimată a acestui obiectiv este de 46 de miliarde lei vechi, iar finanţarea este asigurată de Guvernul României, tot prin PNDL.

În toată această perioadă, Benonie s-a ocupat şi de modenizarea şi extinderea iluminatului public în satele Aninoasa, Valea Siliştii, Broşteni şi Slănic. Această investiţie însă a fost realizată cu fonduri din bugetul local.

"Eu din a doua lună de când am ieşit primar am fost hăituit de această dragă ANI. Însă eu mi-am văzut de treburile mele şi am muncit până în ultima clipă pentru că mi-am dorit să rămână ceva în urma mea", ne-a declarat Ştefan Benonie, fostul primar al comunei Aninoasa.

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.