Multithumb found errors on this page:

There was a problem loading image 'images/poze/alde.jpg'

alde.jpg

Secretarul de stat Robert Tudorache a fost prezent, sâmbătă, alături de mai mulți colegi din ALDE Pitești, la deschiderea expoziției permanente a Memorialului Închisoarea Pitești. Evenimentul s-a bucurat de prezența ambasadorului Marii Britanii la București, Excelența Sa Paul Brummel, de cea a Arhiepiscopului Argeșului și Muscelului Calinic Argeșeanul precum și  a președintelui Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc, Radu Preda. În plus, fostul deținut politic Petre Luțu le-a vorbit celor prezenți, chiar din celule, despre torturile de "reeducare" extinse în mai multe închisori din cadrul Experimentului Pitești.

Invitați speciali au fost mai mulți supraviețuitori ai Experimentului Pitești, care au devenit și membri de onoare ai Fundației care gestionează Memorialul Închisoarea Pitești. 

Robert Tudorache a discutat cu cei care au în administrare acest Memorial despre intenția de a identifica posibile variante prin care Închisoarea Pitești să poată face parte din proiecte ample, atât prin Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc, Ministerul Culturii, cât și printr-o mai bună relație cu autoritățile locale și județene. 

Ulterior, fost deținut politic la Gherla, vicepreședintele ALDE Pitești, Petre Luțu le-a povestit tinerilor ALDE, dar și tuturor celor care au vrut să asculte, din experiențele teribile prin care au trecut cei care au fost închiși la Gherla și în alte închisori din țară, inclusiv la Pitești.  

 

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.