b_750_350_16777215_00_images_poze_2018_03_mircea-diaconu1-465x390.jpg

Prezent în Argeș la o întâlnire cu presa, europarlamentarul Mircea Diaconu s-a arătat neinteresat de subiectul  Autostrazii Sibiu - Piteşti.

Iată declarația halucinantă a acestuia:

,,Eu acolo nu mă ocup de autostrăzi. Multă lume mă roagă să o ajut să atragă niște fonduri. Nu am nicio legătură cu treaba asta, pentru asta sunt alte ghișee. Acest subiect este atribuția statului român, prin Guvernul României. Chiar dacă în campaniile electorale vin toți și spun, o să facem, o să luptăm, noi nu avem atribuții în acest sens. Toată lumea asfaltează în alegeri. Dar nu eu, alții. (...) Interpelările nu folosesc la nimic. Lobby nu pot face, pentru că nu aș avea o competență mai mare decât un cetățean obișnuit." a declarat Mircea Diaconu.

După atâţia ani în Parlamentul European am fi aşteptat mai mult de la acest  personaj shakespearian.A fi sau a nu fi, aceasta este întrebarea, iar domnul Mircea...nu prea a fost prezent prin județ ori la curent cu toate problemele legate de această autostradă.

A fi membru în Parlamentul European înseamnă, dincolo de salarii mari și decontări ale cheltuielilor, și o serie de obligații pe care fiecare și le are față de cei pe care îi reprezintă.

Salariul unui europarlamentar este de 7.665,31 euro brut, respectiv 5.963,33 de euro net dupa taxarea în sistemul UE.

Pe lângă salariu, un europarlamentar primeşte mai multe indemnizaţii (pentru cheltuieli generale, indemnizaţii de şedere, indemnizaţii anuale de călătorie). 

În plus, eurparlamentarii mai beneficiază şi de rambursarea cheltuielilor de deplasare, precum şi de circa 20.000 de euro lunar pentru angajarea asistenţilor.

Nu putem să nu ne  întrebăm și noi de ce ne mai obosim să alegem europarlamentari?De ce județul Argeș are parte doar de personaje care doar promit  înaintea alegerilor, iar după ce se văd cu sacii în căruță uită unde e așezat județul pe hartă...

 

 

 

 

 

CONTACT

E-mail: office@financiarpress.ro