b_750_350_16777215_00_images_poze_2018_03_Robert_Tudorache.jpgSecretarul de stat la ministerul Energiei, argeșanul Robert Tudorache, a prezentat azi jurnaliștilor argeșeni, într-o conferință de presă,  stadiul proiectului BRUA, gazoductul care va trece și prin Argeș.

,,Acum 2 zile s-au definitivat toate avizele necesare emiterii actului final de autorizare a proiectului BRUA. A fost un proces extrem de complex, atât Ministerul Energiei, cât și compania națională Transgaz au lucrat îndeaproape la realizarea acestei autorizări finale. 

În paralel, Transgaz și-a definitivat în mare parte procedurile de achiziții și deja spunem noi că decizia de începere a lucrărilor va fi luată foarte curând. Cred că este un lucru foarte bun pentru noi”, ne-a declarat Robert Tudorache, secretarul de stat la ministerul Energiei.

Proiectul BRUA constă în construirea unei conducte în lungime de aproximativ 479 kilometri şi a trei staţii de comprimare (Jupa, Bibeşti şi Podişor). Gazoductul va traversa judeţele Giurgiu, Teleorman, Dâmboviţa, Argeş, Olt, Vâlcea, Gorj, Hunedoara, Caraş-Severin şi Timiş. Termenul de finalizare a Fazei I a BRUA este, conform calendarului, anul 2019. De-a lungul traseului conductei se vor amplasa 38 de staţii de robinete de secţionare, din care 33 pe firul conductei şi 5 în incinta staţiilor de comprimare gaz, precum şi 18 staţii de protecţie catodică.

CONTACT

E-mail: office@financiarpress.ro