b_750_350_16777215_00_images_poze_2018_01_miutescu.JPGReprezentanții PNL avertizează că vor lupta cu toate mijlocele pe care le au la dispoziție să împiedice introducerea impozitului progresiv, în defavoarea cotei unice. Asta după ce impozitul pe venitul global a fost inclus deja în ultimul program de guvernare, iar noul ministru al Finanțelor Publice a anunțat că nu exclude revenirea la impozitarea progresivă.

“Românii trebuie să știe că impozitarea progresivă pe care dorește să o aplice coaliția PSD – ALDE este contraproductivă din punct de vedere economic și duce la scăderea veniturilor pentru cei cu locuri de muncă mai bine plătite. Renunțarea la cota unică este o linie roșie în domeniul economic pe care PSD – ALDE nu trebuie să o treacă și împotriva căreia PNL va folosi toate mijloacele legale, parlamentare și constituționale pentru a o bloca” a declarat preşedintele PNL Argeş, Adrian Miuţescu.

Liberalii susțin că introducerea unui sistem de impozitare progresivă ar fi o încălcare grosolană a tuturor promisiunilor electorale ale coaliției PSD – ALDE care anunța neimpozitarea veniturilor mai mici de 2000 de lei începând de la 1 ianuarie 2018 și ar duce la o tăiere a salariilor mai mari de 2000 de lei ca urmare a transferului contribuțiilor sociale în sarcina angajaților.  În același timp, adoptarea unei impozitări progresive ar însemna o penalizare a performanței celor care câștigă mai mult în cele mai competitive domenii economice ale României.

 

 

CONTACT

E-mail: office@financiarpress.ro