b_750_350_16777215_00_images_poze_2018_06_drapel_pitesti.jpgZiua Drapelului Naţional a fost marcată astăzi printr-o serie de manifestări cultural-artistice. Prima parte a evenimentului s-a desfăşurat pe platoul din fața Cercului Militar Piteşti unde a avut loc Ceremonialul Militar al Garnizoanei Pitești. La inițiativa Asociației Ordessos participanţilor li s-a prezentat probabil cel mai mare drapel din Argeş ce are 120 mp și care va fi arborat de miercuri,27 iunie, la Cetatea Poienari. 

Pata de culoare a fost dată însă de elevi ai Palatului Copiilor Piteşti, ce au îmbrăcat cu mândrie haine în culorile drapelului naţional.

De asemenea, a avut loc lansarea cărții JURNAL DE RĂZBOI – Mărturii din tranșeele întregirii României”, la Muzeul Judeţean Argeş. La eveniment au fost prezenţi reprezentanţi ai autorităţilor publice locale și județene, ai instituţiilor civile, precum şi cadre militare active, în rezervă/retragere şi veterani de război. 

Organizator a fost Asociația Ordessos, în parteneriat cu Prefectura Argeș, Garnizoana Pitești, Muzeul Județean Argeș și Centrul Cultural Județean Argeș.

 

CONTACT

E-mail: office@financiarpress.ro