Targ_Biblioteca1.jpgBiblioteca Județeană „Dinicu Golescu” Argeș a fost miercuri, 6  iunie, gazda unui eveniment deosebit: Târgul de știință. Holul bibliotecii și Sala de conferințe au devenit neîncăpătoare de copii și adulți, dornici să afle cât mai multe despre experimentele și inovațiile prezente la târg. Evenimentul a fost derulat în cadrul proiectului ”CODE Kids – Copiii fac coding în bibliotecile publice”, inițiat de Fundația Progress. Copiii ce activează în cluburile de coding din bibliotecile publice rurale din localitățile argeșene Merișani, Bradu, Vlădești, Topoloveni, Aninoasa, Bogați, au fost susținuți de elevii voluntari ai Colegiului Național "Ion.C.Brătianu" și Colegiul Național "Zinca Golescu", sub atenta îndrumare a doamnelor prof. Cristina Atanasescu și Carmen Moțoescu. Elevii au prezentat, în cadrul a 15 ateliere, experimente din domeniile fizicii, biologiei și astronomiei.  

Cuvântul de bun venit a fost adresat de directorul  Bibliotecii Județene Argeș, Octavian Mihail Sachelarie, profund impresionat de numărul mare de elevi participanți. 

targ2.jpgCuriozități chimice, Lampa cu lavă, Presiunea în aviație, Apa plimbăreață, Sistemul solar, Curcubeul într-un pahar, Electromagnetismul, Artificii într-un borcan, Cariotipul uman, Interfața plutitoare, Iluzii optice și holografie, Ice Age 5`S Science, Apa plimbăreață, și alte curiozități chimice și fenomene biologice, sunt câteva dintre lucrurile interesante de care publicul vizitator s-a putut bucura pe parcursul celor 3 ore.  Profund impresionat de cele văzute, un copil a exclamat: "E puterea lui Dumnezeu", participant la experimente. Partener de încredere în cadrul târgului a fost Centrul Europe Direct Argeș, din cadrul Bibliotecii Județene “Dinicu Golescu” Argeș. Voluntarii au distribuit tuturor celor prezenți materiale informative pe teme europene, iar tinerii creativi au primit premii pentru experimentele realizate!

Proiectul CODE Kids – Copiii fac coding în bibliotecile publice are ca scop crearea unei mișcări de coding și STEM în care copii, tineri și bibliotecari din mediul rural și urban mic își dezvoltă competențele digitale și se implică în viața comunității din care provin prin rezolvarea unor teme digitale creative. Prin activitățile de formare și atelierele organizate este deschisă o altă fereastră către explorarea lumii digitale cu oportunitățile sale de dezvoltare și învățare, astfel încât peste 2000 de copii cu vârste cuprinse între 10 și 14 ani, să fie încurajați să se implice activ și chiar să urmeze o carieră în tehnologie.

targ3.jpg,,Mulțumim celor peste 300 de adulți și copii prezenți la prima ediție a târgului. Sperăm să fie o rampă de lansare a tinerilor implicați în proiect și să creștem de la o ediție la alta. A fost o zi plină  de creativitate, inventivitate, voie bună și copii frumoși!” transmit reprezentanții Bibliotecii Județene ,,Dinicu Golescu” Argeș

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.