b_750_350_16777215_00_images_poze_2018_05_Spirica1.jpgIeri, la Muzeul Viticulturii și Pomiculturii Golești a avut loc un eveniment editorial cu totul special. Mai exact, directorul săptămânalului Atitudine în Argeș, Spiridon Voinescu, fiul regretatului cărturar argeșean, Silvestru Voinescu, ne-a demonstrat că poate exista viață și după moarte prin lansarea volumului monografic ,,Comuna Tradițională Călinești”. Spunem acest lucru datorită faptului că acestă lucrare monografică, lansată ieri la Muzeul Golești, pe lângă semnătura lui Spiridon Voinescu, mai poartă și semnătura regretatului cărturar Silvestru Voinescu, care deși a plecat dintre noi acum 13 ani, iată că fiul său a reușit prin acest volum să-l reînvie, mai ales în inimile noastre, ale celor prezenți la eveniment.

Această lucrare a fost începută de Silvestru Voinescu, cel care a condus destinele Bibliotecii Județene Argeș vreme de o jumătate de secol, în urmă cu 30 de ani, însă din mai multe motive volumul nu a mai apucat să vadă lumina tiparului la vremea aceea, rămânând doar la nivel de manuscrise. Astfel, scriitorul și jurnalistul  Spiridon Voinescu a considerat că este de datoria lui să ducă mai departe munca tatălui său prin continuarea studiului monografic în vederea realizării acestui volum dedicat comunei natale.

,,Este o carte muncită. Tata se apucase acum vreo 30 de ani de ea, însă au apărut alte evenimente , dictate din exterior, să spun așa. Acum 30 de ani, dacă îmi este permis, a trebuit să muncească la Istoria Municipiului Pitești, scrisă împreună cu o echipă de aur: cu profesorul universitar Petre Popa și cu domnul profesor Paul Nicu. 

Având în vedere că această lucrare era începută, am simțit că este de datoria mea să o continui. Este o carte făcută cu sufletul”, a precizat Spiridon Voinescu.

Lucrarea conține o serie de consemnări și documente monografice de mare valoare adunate atât de Silvestru Voinescu, cât și de fiul său Spiridon Voinescu

La eveniment au ținut să ia parte  personalități marcante ale județului Argeș, atât din administrație, dar și importanți oameni de cultură.

b_750_350_16777215_00_images_poze_2018_05_Spirica2.jpg

CONTACT

E-mail: office@financiarpress.ro