b_750_350_16777215_00_images_poze_2018_05_Targ_de_Stiinta_Biblioteca_Arges.jpgÎn data de 6 iunie 2018, cu începere de la ora 11.00, la Biblioteca Județeană „Dinicu Golescu” Argeș va avea loc un eveniment cu totul inedit pentru această instituție, și anume un "Târg de Știință”. Evenimentul, derulat în cadrul proiectului ”CODE Kids – Copiii fac coding în bibliotecile publice”, are ca drept scop trezirea interesului elevilor pentru știință, dezvoltarea competențelor de comunicare și colaborare ale elevilor, dar și stimularea creativității și inventivității acestora. 

Alături de copiii Clubului “Keen on coding” Pitești, club ce își desfășoară activitatea la Biblioteca Județeană "Dinicu Golescu”, vor participa și copiii din celelalte cluburi ce activează în bibliotecile publice rurale din localitățile argeșene Merișani, Bradu, Vlădești, Topoloveni, Aninoasa, Bogați. 

Plini de entuziasm, au răspuns prezent acestei propuneri elevi voluntari ai Colegiului Național ”Ion C. Brătianu” care vor prezenta, în cadrul a 15 ateliere, experimente din domeniile fizicii, biologiei și astronomiei, sub coordonarea doamnelor profesoare Carmen Moțoescu și Cristina Atanasescu. Tot în cadrul acestui eveniment, echipa Centrului Europe Direct Argeș va disemina informații tuturor celor interesați despre oportunități de muncă și studiu în Europa. 

Proiectul ”CODE Kids – Copiii fac coding în bibliotecile publice”, inițiat de Fundația Progress și derulat la nivel national în 15 județe, are ca scop crearea unei mișcări de coding și STEM în care copii, tineri și bibliotecari din mediul rural și urban mic își dezvoltă competențele digitale și se implică în viața comunității din care provin, prin rezolvarea unor teme digitale creative. Prin activitățile de formare și atelierele organizate este deschisă o altă fereastră către explorarea lumii digitale cu oportunitățile sale de dezvoltare și învățare, astfel încât peste 2000 de copii din întreaga țară, cu vârste cuprinse între 10 și 14 ani, să fie încurajați să se implice activ și chiar să urmeze o carieră în tehnologie.

"Vă asteptăm să experimentăm împreună la evenimentul care își propune să trezească interesul elevilor pentru știință, să dezvolte competențele de comunicare și colaborare ale elevilor, să stimuleze creativitatea și inventivitatea acestora”, transmit reprezentanții Bibliotecii Județene "Dinicu Golescu” Argeș.

 

CONTACT

E-mail: office@financiarpress.ro