b_750_350_16777215_00_images_poze_2017_11_I1decembrie-Corbi-principal.jpgAșa cum v-am anunțat în urmă cu câteva zile, primarul comunei Corbi, Virgil Baciu, a pregătit un program impresionant cu prilejul Zilei Naționale a României. Am putea spune chiar inedit, cum nu vezi în orașele mari. Însă poate chiar acest lucru a fost secretul trăirilor intense care au avut loc la Corbi de 1 decembrie- faptul că aceste manifestări s-au desfășurat la țară, la sat, acolo unde s-a născut veșnicia. 

b_750_350_16777215_00_images_poze_2017_11_1decmbrie-Corbi1.jpgFoarte mulți dintre noi îl cunosc pe primarul Virgil Baciu ca fiind un patriot desăvârșit și un unionist înfocat, iar în ziua de 1 decembrie 2017 Baciu a dovedit încă o dată că-și iubește extrem de mult țara. Nu de puține ori primarul comunei Corbi a fost surprins cu lacrimi în ochi atunci când vorbea despre țara sa și cel mai important lucru este că au fost lacrimi sincere, venite din adâncul sufletului. Dar de toate acestea ne putem da seama din realizările care s-au întreprins în comuna Corbi, sub conducerea sa. Nu vreau să-i ridic osanale primarului Virgil Baciu, dar nu poți să nu vorbești de  un asemenea om, pentru că rolul presei este atât să critice derapajele conducătorilor noștri, dar să și laude, acolo unde se făuresc lucruri mărețe. 

# Fără politicieni de 1 decembrie la Corbi

Așa cum spuneam, programul manifestărilor din comuna Corbi, dedicat Zilei Naționale a României, a fost unul cu totul inedit, mai ales pentru o localitate din mediul rural. 

b_750_350_16777215_00_images_poze_2017_11_1decembrie-Corbi3.jpgAstfel că  la ora 11:30 zeci de corbeni, dar și invitați din toate colțurile țării, membri ai asociației Romanian Business Leaders (RBL), s-au întâlnit în parcarea unei benzinării din comuna Domnești, de unde au plecat cu mașinile împodobite cu steaguri spre Primăria comunei Corbi, sub ritmurile cântecelor patriotice care se auzeau la o boxă uriașă montată pe o mașină, dotată cu stație de amplificare. 

Atât claxoanele mașinilor din paradă, dar și cântecele patriotice care se auzeau la acea boxă au făcut să scoată lumea din casă. Unii salutau această inițiativă, alții filmau cu telefoanele coloana de mașini care anunța marea sărbătoare a românilor.

Ajunși în fața Primăriei Corbi a urmat intonarea Imnului Național, după care pomenirea eroilor și depunerea de coroane la Monumentul Eroilor. 

După momentul religios, a urmat un alt moment emoționant și anume hora unirii. Așa cum ne-a obișnuit, după hora unirii, primarul Virgil Baciu  a ținut să fredoneze, împreună cu tinerii din comună, șlagărul lui de suflet, ,,Nu ne vindem țara”, acompaniat de aplauzele celor prezenți. 

Însă de remarcat a fost lipsa politicienilor cu care eram obișnuiți la astfel de evenimente. Se pare că inclusiv Virgil Baciu a fost dezgustat de mulți dintre aceștia, după cum deducem din discursul pe care l-a ținut la această manifestare. 

b_750_350_16777215_00_images_poze_2017_11_1decembrie-Corbi4.jpg,,Azi ne-am adunat pentru a sărbători, spun eu, cea mai importantă sărbătoare a românilor și această sărbătoare este ziua de 1 decembrie, ziua în care acum 99 de ani s-a făurit cea mai frumoasă țară, România. Pot spune că astăzi la Corbi a avut loc o sărbătoare, un eveniment solemn pentru această zi minunată, altfel față de ceea ce se întâmplă în țară.  Și vă spun, poate că a contat foarte mult ceea ce se întâmplă la nivel național, ca astăzi să organizăm această zi la Corbi, unde să dăm dovadă că suntem români, să dăm dovadă că suntem mai maturi ca cei care ne conduc și să dăm dovadă că poate suntem chiar mai înțelepți ca ei și iată că am reușit. Am reușit ca noi astăzi să trăim emoția bucuriei, emoția unirii și emoția momentului. 

La mulți ani, dragi români! La mulți ani, România și iubiți-vă țara!”, a declarat primarul comunei Corbi, Virgil Baciu.

După toate aceste manifestări a urmat un moment de socializare, la o țuică fiartă și un prânz pe cinste cu produse tradiționale corbenești.

# Turiști veniți pentru acest eveniment

Așa cum spuneam, în această zi de sărbătoare, comuna Corbi a fost gazda mai multor turiști veniți din toate colțurile țării, majoritatea dintre ei fiind membrii asociației Romanian Business Leaders (RBL), cu care comuna Corbi desfășoară un proiect (Antreprenorești), menit să revitalizeze viața din mediul rural.

Astfel că la aceste manifestări a luat parte și Daniela Mariscu, membru fondator al asociației Romanian Business Leaders, care a dorit să mulțumească corbenilor pentru felul cum au recepționat acest proiect. 

b_750_350_16777215_00_images_poze_2017_11_1decembrie-Corbi2.jpg,,Vă mulțumesc că ne-ați primit în comuna dumneavoastră  și că ați înțeles că susținem cu multă dorință de a educa comunitatea dumneavoastră. Acest program se numește Antreprenorești și este derulat grație asociației RBL. Suntem o mână de antreprenori voluntari care au găsit aici spiritul antreprenorial pe care îl căutam. Vrem ca această comună să fie cunoscută de toată România și încet – încet, cu evenimentele pe care împreună le-am organizat, pe care dumneavoastră le organizați, iată că lucrul acesta se întâmplă și ca dovadă avem alături de noi azi turiști care au venit special pentru evenimentul de la Corbi. Îl avem pe  Chef Sam, care o să gătească pentru corbeni și pentru oaspeții corbenilor”, a precizat Daniela Mariscu, membru fondator RBL.

CONTACT

E-mail: office@financiarpress.ro