b_750_350_16777215_00_images_poze_2017_11_1_Decembrie_Corbi.jpgÎn ultimii ani comuna Corbi a beneficiat de o promovare agresivă, am putea spune, din punct de vedere agroturistic, protagonistul principal al acestei promovări fiind nimeni altul decât primarul Virgil Baciu. 

Astfel, primarul comunei Corbi, după ce a îmbunătățit infrastructura, aducând-o la un nivel decent, a trecut la următoarea etapă în vederea dezvoltării comunei și anume promovarea tradițiilor și produselor locale, după modelul turismului maramureșean. 

Așa se face că în ultimii ani comuna Corbi a participat la numeroase acțiuni menite să promoveze produsele și tradițiile locale. Însă cel mai de succes proiect al Comunei Corbi în vederea promovării  este cel desfășurat în parteneriat cu fundația Romanian Business Leaders, ,,Antreprenorești, Adoptă un Sat”. Prin acest proiect se urmărește revitalizarea satului românesc prin construirea unui model de dezvoltare economică și socială în mediul rural.

Alături de alte patru comune din țară, în urmă cu aproximativ un an, comuna Corbi a fost aleasă de membrii fundației Romanian Business Leaders (RBL) să participe la acest proiect pilot. Iar de atunci și până în prezent numeroși membri ai fundației, antreprenori, manageri și profesioniști români din diverse domenii, au trecut pragul acestei pitorești localități. Foarte mulți dintre aceștia au fost încântați, atât de tradițiile locale, dar mai ales de produsele culinare preparate în această localitate cu specific păstoresc. 

La mai puțin de câteva luni de la ultima vizită  a membrilor RBL în comuna Corbi, aceștia s-au hotărât să revină într-o zi cu totul specială pentru România.

Astfel, numeroși membri RBL vor sărbători Ziua Națională a României în comuna Corbi, sub titulatura ,,Uniți și Partizani”. 

b_750_350_16777215_00_images_poze_2017_11_Corbi_Antreprenoresti_1_Decembrie.jpg#,,Petrecem ziua națională la sat, acolo unde ne-am născut!”

,,Comunitatea din Corbi ne așteaptă cu drag să ne spună povestea partizanilor și să ne facă cunoscut gustul tradiției, păstrat cu sfințenie ca acum mai bine de 100 de ani pe când cutreieram potecile de munți.

 

1 Decembrie Uniți și Partizani:

Joi, 30 Noiembrie 

Oaspeții sosesc în comunitate- gazdele îi așteaptă cu drag și cină cu produse corbenești

Vineri, 1 Decembrie 

11:30 Parada de 1 Decembrie 

13:00 Prânz românesc cu produse corbenești de tradiție. Ne strângem și celebrăm gustul autentic de sat de munte ciobănesc. Și cum gustul nu are granițe, avem invitat de seamă pe Chef Sam care iubește produsele românești care împlinesc preparatele ce-i poartă amprenta. Iar povestea partizanilor din Munții Făgăraș spusă chiar de urmașii celor care au purtat lupta. 

Sâmbătă, 2 Decembrie

11:00 Plimbare la Nucșoara: Povestea partizanilor continuă cu vizită la Casa Elisabetei Rizea, fără de care lupta anticomunistă nu ar fi continuat. Continuăm cu un picnic servit chiar pe malul Lacului Învârtita, iar frumusețea locului ne face să înțelegem de ce au luptat argeșenii cu atâta însuflețire împotriva ocupației comuniste.

13:00-14:30 Joc: Partizani vs. Comuniști. Ne împărțim în două grupuri, fiecare cu regulile lui, fiecare având un scop precis. Nu știm unii de alți până când...poate fi prea târziu. Ai curaj să pornești în provocarea timpului, să trăiești pe pielea ta povestea partizanilor? Ne vedem prin comună! Sau mai bine zis...vei fi urmărit prin comună!

18:00 Foc de tabără și gustare câmpenească cu pastramă din miel de Corbi și țuică de Poenărei. 

Duminică, 3 Decembrie

Program de voie și gazdele vă sunt îndrumători de nădejde în explorarea împrejurimilor”, se arată într-un anunț postat pe pagina de Facebook a proiectului Antreprenorești.

 

CONTACT

E-mail: office@financiarpress.ro