Nicolae_Pana_primarul_comunei_Cosesti.jpgDeşi devenise o tradiţie, ,,Festivalul Ţuicii” de la Coşeşti în ultimii ani nu a mai fost organizat de către autorităţile locale. Acest festival a fost organizat pentru prima dată în anul 2001, la initiativa doammei primar Elisaveta Tudose, şi a avut ca drep scop promovarea datinilor şi obiceiurilor locului respectiv. Foarte mulţi oameni, când aud de localitatea Coşeşti, imediat se gândesc la ,,Festivalul Ţuicii”, de unde reiese faptul că scopul acestei manifestări a fost atins. 

Aşadar, după o lungă pauză, de aproximativ 4 ani, ,,Festivalul Ţuicii” de la Coşeşti va fi din nou organizat de autorităţile locale, după cum ne-a dat asigurări primarul Nicolae Pană. 

După cum ştiţi, acest festival se organiza în luna mai, dar primarul Nicolae Pană a luat hotărârea să schimbe perioada de organizare din cauza timpului ploios din acea perioadă şi astfel va fi organizat la începutul lunii septembrie. Până în momentul de faţă, autorităţile nu au luat încă o decizie în ceea ce priveşte ziua organizării festivalului, a ediţiei de anul acesta, dar cert este că va fi la începutul lunii septembrie. Primarul spune că a luat hotărârea de a schimba perioada organizării ,,Festivalului Ţuicii” în luna septembrie pentru că, conform studiilor, această lună este cea mai secetoasă din an.  

Nici locaţia nu se ştie sigur dacă va mai fi Valea Păcurarului şi asta din cauza drumului de acces în acea zonă, fiind un drum forestier. Chiar dacă va fi pietruit de Ocolul Silvic, temerea primarului este că la prima ploaie se poate strica. 

Chiar dacă au fost prevăzuţi bani la bugetul local pentru organizarea ediţiei de anul acesta, autorităţile locale vor căuta şi sponsori care să susţină acest festival devenit tradiţie. 

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.