perchezitiiProcurorii DIICOT Pitești și mai multe echipaje ale Jandarmeriei au descins în dimineața zilei de 25 mai la Spitalul Județean Argeș, precum și la sediile a trei firme și opt primării din județ, fiind ridicate mii de documente. Surse judicare autorizate ne-au dezvăluit în exclusivitate că se fac cercetări pentru constituirea unui grup infracțional, deturnarea licitațiilor publice și delapidare cu consecințe deosebit de grave. Grupul infracțional a fost constituit în 2019 din mai multe persoane influente cu preocupări în domeniul achizițiilor publice și al construcțiilor.

Concret, este vorba printre altele de realizarea unui nou corp de clădire la Spitalul Județean Argeș și de contracte de achiziții publice la primăriile Bălilești, Boteni, Budeasa, Căldăraru, Cocu, Ciomăgești, Poiana Lacului și Stâlpeni. Firmele ce au participat la licitațiile cercetate de DIICOT Pitești sun Star Trading, Zeus și Valah Construct.

Surse autorizate ne-au declarat că valoarea prejudiciului este una foarte mare, urmând a fi cuantificat în următoarele săptămâni. Deocamdată, cercetările sunt in rem, nicio persoană nefiind pusă până acum sub acuzare.

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.